Start > Lied > Oude opzegversjes en liedjes

Oude opzegversjes en liedjes

4 augustus 2004

buurman

Mijn moeder had een groot scala aan oude schoolliedjes en opzegversjes in haar repertoire. Wij, haar dochters, konden daar ademloos naar luisteren.

Laatst trof ik in een boekje een aantal hiervan aan.
Maar een nog veel groter aantal kan ik nog steeds niet terugvinden.

Bovenstaand versje heb ik nu in elk geval!

Lied

 1. Ria
  17 augustus 2004 op 08:37 | #1

  Dit is een hele interessante site! proficiat! toen ik kind was moesten wij een versje leren en het ging over een ..bloedworst en een kaas…IK herinner mij niet meer de volledige tekst, noch de auteur(ik had altijd gedacht van Annie M.G. Schmidt) Is er iemand die mij aan de tekst kan helpen of de auteur weet?
  groetjes,
  Ria

 2. Maartje
  8 augustus 2009 op 13:28 | #2

  als kind leerde mijn moeder mij dit opzegversje

  mietje mietj pas toch op
  voorzichtig met dat mes
  speel liever met je mooie pop
  of brei of leer je les
  maar mietj is stout ze luistert niet
  daar helpt geen bidden voor
  het mes schiet uit
  `t is niet gestuit
  `t lijfje middendoor
  toen viel het lijfje op de grond
  de beentjes bleven staan
  dus kindertjes onthoud de les
  blijf met je handen van een mes!

  auteur onbekend

 3. 12 november 2009 op 14:39 | #3

  Leuk zijn die versjes, hè?! Ken je het Meertens instituut? Dat verzamelt oude volkscultuur. ‘k Heb ook college gehad van prof. Louis Grijp over Nederlandse volksliedjes en dat was zo boeiend! Zal ik dit liedje in Encore!Magazine zetten met een linkje naar jouw log erbij? Liefs x MM

 4. Rozerood
  12 november 2009 op 18:53 | #4

  Leuk, Martine! Ja, het Meertens instituut ken ik goed.

 1. Nog geen trackbacks.

:-D :oops: :-? :wink: :roll: :-P :) :-x :-| :cry: 8-O :-o :lol: :( more »