Start > Literatuur > De kleine prins

De kleine prins

23 november 2005

Een prachtige site over het geweldig mooie boekje “De kleine prins” van Antoine De Saint Exupery:

De kleine prins

Literatuur

 1. 4 januari 2006 op 20:51 | #1

  Ach ja, word ik zelfs een beetje nostalgisch van…prachtig boekje!

 2. 4 januari 2006 op 22:10 | #2

  Le petit Prince, het is een favoriet in mijn boekenkast!

 3. Inger
  5 januari 2006 op 00:02 | #3

  Ik heb dit boekje aan mijn dochter gegeven toen ze 12 werd. Ik kende het wel uit mijn eigen jeugd, maar had het nooit gelezen. Daarom heb ik het haar voorgelezen (vond ze toen nog heerlijk!), gezellig samen op haar bed voor ‘t slapen gaan. En dan er over praten, want het biedt genoeg gespreksstof. Ze is nu bijna 16, voorlezen doen we alleen nog maar met kerst, maar filosofie is wel haar favoriete vak op school! Wie weet welke rol de kleine prins daarin heeft gespeeld ;)

 4. 25 januari 2006 op 17:21 | #4

  misschien een leuk boek voor me nichtje, ik zal eens kijken of ze deze bij onze biieb hebben :)

 5. 3 februari 2006 op 17:51 | #5

  Wat een heerlijk boek is dit toch!
  Ik heb het laatst er weer eens bijgepakt en opnieuw gelezen. Het blijft mooi, maar het verhaal van de auteur is erg betreurenswaardig!

 6. willeke
  24 maart 2006 op 19:11 | #6

  Ik heb het net gelezen. Wat een bijzonder boekje! Erg mooi!

 7. sysmans wilfried
  14 augustus 2008 op 09:34 | #7

  Geachte,
  Tijdens een bezoek aan een vriend, heeft deze mij een vinyl-plaat getoond met daarop het verhaal van “de kleine prins”.
  Ingesproken door o.a. Julien Schoenaerts, de bekende vlaamse acteur, ergens in de jaren 70.
  Uigebracht op het “festival-label”, door ene A.B.Dokkers of Donkers te Amsterdam.
  Ik ben op zoek naar een eventuele opgekuiste, digitale versie op cd.
  In elk geval is deze opname een aanrader voor liefhebbers van “de kleine prins”.
  Groetjes.
  Wilfried

 8. Leen Massei
  5 september 2008 op 16:08 | #8

  Hallo,
  ik heb als 12-jarige de originele Franse versie gelezen op school (1976) en was toen al een fan van “Le petit Prince”.Ik koester het boekje nog steeds…
  Ik wist ook dat Julien Schoenaerts een prachtige versie op vinyl had ingesproken, maar ik heb ze tot hiertoe nog niet gevonden, maar wel al eens gehoord op de radio.(in vervlogen tijden, weliswaar…).
  Wie kan mij helpen? Tips voor een gedigitaliseerde versie zijn natuurlijk OOK goed!
  Bedankt bij voorbaat!

 9. Peter
  8 november 2008 op 21:03 | #9

  Op http://www.marktplaats.nl staat een door mij opgepoetste / gerestaureerde en op CD gebrande opname van deze LP.

 10. Abel Darwinkel
  10 juli 2009 op 13:20 | #10

  Onlangs is er een Drentse vertaling uitgekomen van De kleine prins met de originele tekeningen van de schrijver bij uitgeverij Tintenfass. Het boekje is à 15 euro exclusief 2,50 euro verzendkosten bij mij te bestellen via het mailadres abeldarre@zonnet.nl

 1. Nog geen trackbacks.

:-D :oops: :-? :wink: :roll: :-P :) :-x :-| :cry: 8-O :-o :lol: :( more »