Start > Copyright ©, Video > Buma/Stemra

Buma/Stemra

8 oktober 2009

Zoals zo langzamerhand wel bekend in weblog-land willen de heren van Buma/Stemra onschuldige bloggertjes flink op kosten jagen.  Geen YouTube filmpjes meer op je weblog of anders flink dokken.
Op de persconferentie van Buma afgelopen dinsdag mocht er niet gefilmd worden.
Normaal ben ik geen echte liefhebber van GeenStijl, maar nu vind ik dat Rutger een leuk stukje journalistiek heeft geleverd. De mensen van Buma vallen hier aardig door de mand.

filmpje

Copyright ©, Video

 1. 8 oktober 2009 op 22:17 | #1

  Ik had ook al iets geschreven over Buma•Stemra en hun rare hersenkronkels, maar ik plaatste het niet.
  Wat een nietszeggende club is dat. Als je argumenten hebt, dan kom je er toch mee. Ze hebben geen argumenten, alleen rare besluiten. Nou ja, ik plaats/embed dan ook al een tijdje geen muziek meer. Ik maak dus ook niet meer belangeloos en gratis reclame voor de creaties van bij Buma•Stemra aangesloten muzikanten en tekstschrijvers. Moeten ze het zelf maar weten!
  Wat denken ze daar nou eigenijk? Denken ze dat al die weblogs honderden, nee duizenden bezoekers per dag hebben?
  Ik las laatst dat een stuk of dertig het gemiddelde is. En daar zouden dan rechten voor betaald moeten worden? Zijn ze totaal gestoord bij Buma•Stemra?

 2. 8 oktober 2009 op 23:07 | #2

  Plaats of embed zes of minder muzieknummers op je weblog of website en je kunt 130 euro dokken bij Buma/Stemra. Ik had al een stukje van hun brochure gekopiëerd (Zal dat wel mogen?)
  Ik heb het nu toch maar geplaatst. http://www.nnanos.nl/2009/10/08/overdreven-inhaligheid/

 1. Nog geen trackbacks.

:-D :oops: :-? :wink: :roll: :-P :) :-x :-| :cry: 8-O :-o :lol: :( more »