Start > Jeugdsentiment, Privé > Groningen

Groningen

13 november 2009

Met het schrijven van mijn “Sint Maarten” logje kwamen meer herinneringen aan mijn kindertijd in Groningen naar boven. Het was er volgens mij zo gek nog niet. Het terugdenken voelt goed, met een vleugje heimwee zelfs. Heel ver weg lijkt het, zoiets als een ander land, een ander leven.

Groningen was een leuke, levendige stad. Ik ging er nog een paar jaar naar de middelbare school totdat we naar het midden van het land verhuisden.

wozle pjotterIk herinner me “Wozle Pjotter”, een klein gek boetiekje in een kelder aan de Oosterstraat. Een jaar of dertien was ik, toen ik samen met mijn moeder daar kleren ging kopen. Het werd een oud-rose Wrangler pak, ribbroek en ribjasje. Super trots was ik! Jammer dat ik dat ooit heb weggegooid…

Mijn twee oudere zussen durfden veel. Ik was (nog) niet zo’n held. Ze durfden bijvoorbeeld te spijbelen en ze waagden het dan zelfs om naar café  “Black Out” te gaan. Dat moest wel een zeer verderfelijke plek zijn,  want de heibel die ervan kwam toen dat ontdekt werd, staat me nog levendig bij. Een tante had mijn zussen daar naar binnen zien gaan…

spilsluizenToen mijn ouders verhuisden moest ik mee. Mijn zussen gingen in Groningen op kamers wonen. Kamers is een te groot woord, een vochtig souterrain was het aan de Spilsluizen.  Daar kwam ik dan wel eens een weekend logeren en dan genoot ik even lekker mee van hun onregelmatig studentenbestaan. En natuurlijk gingen we  ‘s nachts nog even naar “De drie gezusters” aan de Grote Markt.
Leuke stad, Groningen.

Jeugdsentiment, Privé

  1. 14 november 2009 op 07:47 | #1

    Bedankt voor je bezoek.
    voel je welkom en kom gerust nog eens terug.
    Fijn weekend.

  1. Nog geen trackbacks.

:-D :oops: :-? :wink: :roll: :-P :) :-x :-| :cry: 8-O :-o :lol: :( more »