Start > Boeken, Jeugdliteratuur > Cissy van Marxveldt

Cissy van Marxveldt

25 november 2009

Cissy van Marxveldt als jong meisjeOp 24 november 1889, vandaag 120 jaar geleden, werd Cissy van Marxveldt geboren.
Mijn grootmoeder verslond de boeken van Van Marxveldt al als jong meisje en mijn dochter heeft ook genoten van Joop ter Heul, net als mijn moeder en ikzelf.
Vier generaties meisjes!

archief

Archief: brieven, krantenartikelen, recensies

Een tijd geleden kreeg ik contact met de kleindochter van Cissy van Marxveldt en van haar kreeg ik een deel van het archief van Cissy een tijdje te leen. Ook had ik een leuk vraaggesprek met de kleindochter. Binnenkort zal ik dat hier plaatsen.  Tevens zal ik iets laten zien van de prachtige brieven die Cissy schreef aan haar ouders, toen ze als jonge vrouw in Amsterdam in pension was. Verder zijn er mooie brieven van Cissy aan haar man en zoon tijdens de mobilisatie (1939).

Wordt vervolgd…. www.postbus0.nl/2009/12/04/kleindochter-cissy-van-marxveldt/

Voor de liefhebber: alle logjes over Cissy van Marxveldt bij elkaar.

Boeken, Jeugdliteratuur

 1. 25 november 2009 op 01:26 | #1

  Ik verheug me er op!

 2. 25 november 2009 op 08:37 | #2

  Ik heb ze veslonden, gegeten, helemaal kapot gelezen….

 3. Pauline
  22 juni 2014 op 14:35 | #3

  weet u waar en wanneer haar zoon Ynze overleed?

 1. Nog geen trackbacks.

:-D :oops: :-? :wink: :roll: :-P :) :-x :-| :cry: 8-O :-o :lol: :( more »