Start > Politiek, Privé > Premier Rutte

Premier Rutte

VVD-leider Mark Rutte had dinsdagavond een etentje met Gerrit Zalm en de gespreksonderwerpen waren de op handen zijnde coalitieonderhandelingen en het regeerakkoord.

Op zijn interne ABN-Amro-weblog schrijft Zalm:

Ik ben in het verleden diverse keren bij het tot stand komen van regeerakkoorden en kabinetsformaties betrokken geweest, als informateur en als onderhandelaar. Als de voortekenen niet bedriegen zal dit voor Mark Rutte binnenkort de eerste keer worden. Regeerakkoord en kabinetsformatie zijn dan ook de hoofdonderwerpen van ons gesprek.

bron: www.z24.nl

Denkt Rutte de verkiezingen al gewonnen te hebben?

Toegegeven, in het debat doet hij het goed. Maar er is een bedenkelijke tendens in omroepland, namelijk de peilingen na afloop van een debat.
Wie is de winnaar? Dat lijkt de belangrijkste vraag te zijn. Het begint te lijken op een soort talentenjacht en de beste debater wint.

Ik hoop dat veel mensen uiteindelijk toch op meer letten dan welsprekendheid alleen. Trouwens, ik vind die ‘welsprekendheid’ soms ook wel ontaarden in geratel, zeker bij Rutte en Balkenende.
In de nabeschouwingen op RTL4 lijkt de inhoud van de verkiezingsprogramma’s samen te vallen met de spreekvaardigheid van de betreffende lijsstrekkers.
Merkwaardig.

Politiek, Privé

  1. 27 mei 2010 op 19:30 | #1

    Rutte was spreekvaardig maar hij imponeerde mij niet, zo sociaal zijn de VVD-plannen niet.
    Zijn gezicht en houding drukten voornamelijk triomf uit, al vond ik dat minder erg dan de zelfgenoegame glimlach van JP.

  1. Nog geen trackbacks.

:-D :oops: :-? :wink: :roll: :-P :) :-x :-| :cry: 8-O :-o :lol: :( more »