Start > Politiek > Manifestatie tegen zorgbezuinigingen op 29 juni

Manifestatie tegen zorgbezuinigingen op 29 juni

28 juni 2010

De botte bezuinigingen van Klink verschuiven de rekening van de zorg naar de patiënt. Klink vergeet dat zorg een behoefte is, geen keuze. Hij legt de rekening bij chronisch zieken, ouderen, jongeren en gehandicapten, dat is oneerlijk. Dindsag 29 juni om 16.00 uur begint het debat hierover tussen minister Klink en de Kamer met o.a. SP Kamerlid Renske Leijten. Voorafgaand aan het debat vindt er om 15:00 uur een manifestatie plaats op het plein in Den Haag.

Ouderen en gehandicapten zwaar getroffen

De voorgestelde bezuinigingen van het demissionaire kabinet treffen ouderen, chronisch zieken en gehandicapten onevenredig zwaar. Het verhogen van de eigen bijdragen voor mensen die in een instelling wonen en het verwijderen van loophulpmiddelen uit het pakket raakt hen het hardst. Met een rollator kunnen ouderen langer thuis wonen en vermindert de kans op vallen. Een heup herstellen is duurder dan een rollator verstrekken.

Bezuinigen kost uiteindelijk meer dan het oplevert!

Voor logopedie, ergotherapie en dieetadvisering komt een eigen bijdrage van 10 euro per behandeling.
Voor fysiotherapie komen niet 9 maar 12 behandelingen voor eigen rekening. En voor de psychische zorg (GGZ) in de tweede lijn moet straks 80 tot 175 euro worden bijbetaald.
De nieuwe eigen bijdragen zijn niet inkomensafhankelijk en zullen de mensen met lage inkomens hard treffen.
Dit zal ertoe leiden dat mensen af zullen zien van zorg, waardoor de uiteindelijke schade veel groter is en de kwaal verergert.

Ook jongeren zijn de pineut

Kinderen die logopedie of ergotherapie nodig hebben om beter vooruit te kunnen op school, moeten fors bijbetalen. Het schrappen van de gratis tandzorg voor jongeren tussen 18 en 22 jaar leidt in de toekomst tot grotere gebitsproblemen. Indien anticonceptiemiddelen niet meer worden vergoed (vanaf 21 jaar) kan dat leiden tot een toename van ongewenste zwangerschappen en abortussen en zal het gebruik van de morning after pil toenemen.

Help mee deze ontwikkeling te keren!
Wat: Manifestatie tegen zorgbezuinigingsplannen
Wanneer: Dinsdag 29 juni 2010
Tijd: 15:00 uur
Locatie: Plein, Den Haag

meer informatie: www.sp.nl/zorg/

Overgenomen van SP Nieuws

Politiek

  1. 28 juni 2010 op 22:26 | #1

    Niet alleen Klink, àlle partijen gaan bezuinigen. De een wat meer dan de ander, elk op een ander onderdeel maar de gezondheidszorg is zeer zeker de klos. :-( :(

  1. Nog geen trackbacks.

:-D :oops: :-? :wink: :roll: :-P :) :-x :-| :cry: 8-O :-o :lol: :( more »