Start > Privé, voetbal > Nederland tegen Duitsland

Nederland tegen Duitsland

Ik hoop zo dat we de finale tegen Duitsland spelen!

In 1974 was ik, samen met mijn vriendengroep van destijds, getuige van de nederlaag van Oranje.
We hadden ons verzameld in het huis van één van de vrienden en ik voel nog de opwinding bij de rake strafschop, die ons op 1-0 voorsprong zette in de eerste minuten van de wedstrijd. Daarna kregen we een strafschop tegen en stonden we weer gelijk. In de 43e minuut maakte Duitsland zijn tweede doelpunt. En dat was het dan. Er werd door Nederland in de tweede helft niet meer gescoord, wel door Duitsland, maar dat doelpunt werd afgekeurd.

Wat waren we vreselijk teleurgesteld! De oorlog was nog niet zo lang geleden en we konden gewoon niet verliezen van Duitsland. De Duitsers waren voor ons toch nog ‘die rotmoffen’. Bovendien was voor hun een thuiswedstrijd. Dat voelde ook al niet zo goed.

Nu liggen de verhoudingen toch heel anders. Duitsland wordt steeds meer gezien als een normaal buurland, de finale wordt op neutrale grond gespeeld en Frans Beckenbauer zegt: “Als Europeaan, en sorry voor Spanje, zou een finale tussen Nederland en Duitsland geweldig zijn.” Hij gaat dan natuurlijk wel uit van de overwinning voor Duitsland.

Ik denk dat we gaan winnen als het een duel Nederland-Duitsland wordt. Over Spanje durf ik niks te zeggen…

Hieronder een kleine enquête:

Als Nederland in de finale tegen Duitsland moet voetballen, voelt dat anders dan tegen een willekeurig ander land?

Is Duitsland toch nog een beetje 'de vijand'?

View Results

Loading ... Loading ...

Privé, voetbal

  1. 7 juli 2010 op 16:29 | #1

    Ja, maar meer als grap dan voor menens.
    Het moet wel aardig blijven, wat Koeman en de Lama indertijd deden was absoluut beneden alle peil.

  2. 7 juli 2010 op 23:31 | #2

    Ik heb dat allemaal waarschijnlijk niet zo meegekregen toen. Ik weet het tenminste niet meer, dus die vreselijke nederlaag heeft geen indruk gemaakt. Ik zie dat die finale toen op 7 juli was, vandaag dus precies 36 jaar geleden. Ik was net getrouwd, net verhuisd en de schoolvakantie was net begonnen. Ik had vast wat anders te doen.

  1. Nog geen trackbacks.

:-D :oops: :-? :wink: :roll: :-P :) :-x :-| :cry: 8-O :-o :lol: :( more »