Start > Politiek > CDA Manifest

CDA Manifest

14 augustus 2010

Naast het manifest tegen samenwerking met de PVV is er nu ook één om het CDA te steunen met de huidige formatie.

Om op het eerste te kunnen stemmen moet je lid van het CDA zijn.
Op het tweede manifest kan iedereen stemmen. Veel reacties zijn van mensen die ronduit kenbaar maken dat ze PVV-stemmer zijn en van andere niet-CDA’ers.
Het tweede manifest is dus van nul en generlei waarde.

Zelf heb ik onderstaand onzin bericht geprobeerd te plaatsen op de site www.wijstaanachterhetcda.org.
Dat is inmiddels een anderhalf uur geleden en eerst stond er ‘Je reactie is in afwachting van moderatie.’ Nu zie ik mijn reactie nergens meer. Ik ben benieuwd of hij geplaatst wordt, maar ik vrees het ergste.

Ik ben, net als mijn ouders en overige familie, altijd CDA-er geweest en dat zal ik altijd blijven.

Ik profiteer straks enorm van een rechts kabinet, dus waarom zou ik hier tegen zijn?
Ik heb een hypotheek van acht ton, dus ik ben heel blij met het behoud van de HRA.
Verder verdien ik meer dan 5 x modaal, dus ik zal er zeker niet op achteruitgaan.

Ik ben blij dat ik straks niet meer zoveel moet afstaan aan nietsnutten met een WAO-uitkering. Hup, lekker allemaal aan het werk.

Ik hoorde dat de Bijstandsregeling misschien ook wordt afgeschaft, zodat de mensen wel aan het werk moeten. De werkverschaffing gaat het probleem van werkloosheid oplossen. Prima idee!

Ik zie mensen in prachtige huurhuizen wonen, die daar nooit zouden kunnen wonen zonder huursubsidie. De huursubsidie moet helemaal afgeschaft worden.
Ik heb wat dat betreft ook veel vertrouwen in dit kabinet. Dit kabinet gaat mensen op de plaats zetten waar ze horen.

En dan nog die belachelijke zorgtoeslag, waardoor iedereen maar naar de dokter kan lopen. Geen wonder dat de zorg dan te duur wordt. Een flinke financiële drempel (zeg 75,- euro per keer) zal een horde mensen tegenhouden om met elk wissewasje naar de dokter te gaan.

Tja, er zijn straks natuurlijk wel veel meer armen, maar dat is niet alleen iets van deze tijd. Het verschil tussen arm en rijk zal nu weer veel groter worden, en dat is alleen maar eerlijk. Zo was het vroeger toch ook? Mijn grootouders konden altijd makkelijk aan huishoudelijk personeel komen en nog wel tegen heel lage lonen. Die tijd keert straks gelukkig terug en ik zal daar zeker gebruik van maken. Het prettige is dat ik straks mijn personeel ook makkelijk kan ontslaan als het niet hard genoeg werkt.

Het feit dat er straks veel meer armen zijn geeft mij als rijke ook veel meer mogelijkheden om aan liefdadigheid te doen in mijn eigen land. Dat is toch veel beter dan al die ontwikkelingshulp waar je toch totaal geen dankbaarheid voor terugkrijgt?
Het lijk me heerlijk als ik een paar armen straks kan helpen met wat kleding en restjes eten. En reken maar dat men mij dan dankbaar is!

Kom op Verhagen, laat u niet door een paar  CDA’ers bang maken.
Ik weet dat u en vele andere CDA’ers mijn gevoelens en standpunten delen.

Je mag het in dit land niet hardop zeggen, maar we denken toch lekker stilletjes

‘ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken’.

sssssssssssstttttttttt

update

Mijn reactie is niet geplaatst. Een bewijs temeer dat www.wijstaanachterhetcda.org een ondeugdelijke, partijdige site is, waar andere meningen niet welkom zijn.

Zelfs kranten als Trouw en de Volkskrant vermelden rustig ‘Petitie vóór overleg CDA en PVV ook populair’.
Ja, populair onder PPV-stemmers!

Politiek

 1. Piet
  19 augustus 2010 op 15:11 | #1

  Ik stem al CDA zolang deze betsst en voordien KVP, maar ik ben op dit moment een groot voorstander van deze onderhandelingen.
  Laat eerst maar het resultaat ervan naar buiten komen en ik ga eravn uit dat deze beter zou zijn als met de linkse partijen.
  De PVDA heeft het kabinet om niet laten springen want in Afganistan is het nog niet af!!! Laat de PVDA hiervoor bloeden met :lol: :lol: allemaal autochtone stemmers!!!

 2. Rozerood
  19 augustus 2010 op 15:29 | #2

  @Piet, Nederland heeft twee jaar langer dan vooraf afgesproken haar verantwoordelijkheid genomen in Afghanistan. Het was het CDA dat tijdens het spel de regels wenste te veranderen. Terecht dat de PVDA zich aan de afspraken hield. Heel genereus dat er zelfs nog twee jaar verlengd is!
  Ik vind het overigens zeer verontrustend, dat u een CDA’er bent. Ik had altijd nog een zeker respect voor die partij, maar dat is dankzij de huidige formatiepoging en mensen zoals u langzamerhand op weg naar nul.

 1. Nog geen trackbacks.

:-D :oops: :-? :wink: :roll: :-P :) :-x :-| :cry: 8-O :-o :lol: :( more »